Thursday, June 30, 2011

Rahsia T-rafik, bole ker?

Okay, semalam mase aku lwat innit, ader topik yg betul-betul attract attention aku. PR = pagerank, aku pon rase nak tau gak pr blog ibai merepek ini berapa, last skali check rasenyer still 0/10. tapi,agak memeranjatkan gak la bile tup tap keluar pr 3. setahu aku, blog ini senyap je..reader and commenters(tenkiu y'all) pon bole kira je. Rasenyer macam fake la plak pr 3.  pastu..


Baru la aku teringat nak check analytic.



xmungkin bg blog ibai merepek



Hurm, the result is very shocking because, i didn't post anything interesting lately, alas aku tak buat publisti sangat. yela entry bosan, xyah la promote sgt kan?pastu haru aku ingat something,something yg aku mula2 xpercaya bole jadi..so,dulu, aku pernah dapat 400 something unique visitor, so aku wonder la gak macam mane bole dapat camtu plak..last2 aku godek2 la godek dunia blogosphere ini dan jumpe kenapa aku boleh dapat 400 unique visitor tu.. rupenyer aku ader masuk bloglist jejaka terhangat and dier janji sape masuk bole dapat 1000 visitor. so aku masukla, tapi aku lupe yg aku masuk..so aku pon mcam nak tau la aper rahsia dier,...blah blah..kemudian...  and i gain bit a knowledge from various of sources. And it turns out, it's all in the hand of programming.
absolute unique visitor : Google analytic

Yes. So with this, i tried something to my blog, which is ibaimerepek.blogspot.com, i combined my knowledge of programming and networking to do the magic. haha. tu la. mungkin sbb tu la boleh dapat pr 3. tapi macam xpercaya. So, sekarang ni aku maseh nak test mende ni lagi, so korang tunggu je la result dier camner..ader sape2 nak volunteer blog ker? :D
#update
29hb

11 comments so far. What are your thoughts?

apisv2 said...

boleh je volunteer, leh promote blog ak skali
emel aku, ak bg screenshot;p
apisv2.com

shindosai said...

@apisv2okay apisv2.nnt jgn lupe check analytic slalu ek..

Che Kay said...

saye tak berapa nak faham PR-PR ni. i check pr dpt pr3. erm...still blur. huhuhu

Tea said...

hebat.. huhu..

farhan said...

hebat tu bloglist jejaka terhangat...boleh naik trafik ke...mana link dia

shindosai said...

@farhan alamak, bloglist jejaka terhebat tu da lame da tutop..

mdazlan said...

yer ker? baru nak join..hehe..aper2 pon, lu mmg best broo....

Adila Azmi said...

Dah tutup eh blog si jejaka tu? Rugi!

nodin said...

secara khususnya apa knowledge "programming and networking" yg boleh up trafik Tu bro?

shindosai said...

@nodin

hurm.pasal tu..nnt bile aku dah betol dapat result nnt aku share2 la ye..sbb kan bg bende yg xbetol susah la plak

nodin said...

okay... nanti dapat ilmu tu jgn lupa share dengan kenkawan

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | 100 Web Hosting
[close]